(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 9

Današnji dan je 281. dan v letu, v 41 tednu. Do  konca leta nam ostaja še 84 dni. Pred 21 leti so bili, na današnji dan, v obtok poslani prvi tolarski boni. Še pomnite tovariši ?! Pred 108 leti je umrl Clemens Winkler, odkritelj elementa Germanij. 71 let kasneje se je rodil, trdim novi pop kralj, Bruno Mars, in spesnil sanje nekaterih….. In pred letom je svoje sanje predstavil tudi Janša z revolucionarno SDS  šund literaturo 10 + 100. Na prvi videz omenjeni nimajo nič skupnega, ampak, saj veš, videz vara…..

Janši ne stoji in zato ga dviguje drugim
Osrednji dogodek minulega tedna je bila seveda Janševo (Šušteršičevo) določilo nižanja plač in dviga DDV. In to ne za 10%, kot je hotel Janković dvigniti splošno stopnjo DDV, ampak dvig znižane stopnje DDV za celih  135 % …Ja, prav imaš – totalna norost in začetek pogreba naroda.

S to potezo so nad Janšo obupali celo še tisti njegovi najbolj zvesti pleničkarji, tako, da so mu zdaj ostali samo še tisti njegovi redki plačanci po spletu, ki pa nimajo kaj več povedati v bran svojemu velikemu vodji in zato se spet zatekajo v njih klasiko udrihanja po vsemu rdečem, pa tudi neobstoječem – komunistih seveda.

Janša hoče gledati v vaše računalnike – Musarjeva ga spet klofta okoli ušes
Še eno v vrsti nezakonitost si je omislila naveza Janša – Gorenak. Zahrbtno, po ustaljeni praksi pač, so spremenili že usklajen zakon o elektronskih komunikacijah in ga poslali v sprejetje v DZ. In to potem, ko so ga že uskladili tudi z uradom informacijske pooblaščenke.

V določbi 7. odstavka 166. člena tega zakona je vlada mimo urada pooblaščenke dodala policiji možnost, da lahko pridobi podatke o naročniku informacijskega priključka zgolj na pisni zahtevi policije. Do sedaj je bila za to potrebna ustrezna odločba sodišča.

To enostavno pomeni, da bi po takšnem zakonu lahko že prav vsak navaden policajček, kateremu kdo ne bi bil všeč že na pogled, nedaj bože, da mu ženo obrneš, izdal zahtevo, da lahko brska in prisluškuje tvojim telefonskim pogovorm, elektronskih poštah, blogih, spletnih straneh in računalnikih posameznika, ne da bi on sploh vedel, da je pod policijskim nadzorom.

V današnjih časih, ko se poslovanja podjetij peljejo pretežno v elektronski obliki bi takšen zakon lahko pomenil katastrofo za poslovne tajnosti. Pa tudi za osebno varnost uporabnikov teh medijev.

Da ne bo pomote, absolutno mislim, da je potreben zakon s katerim bi počistili “anonimneže”, ki zgagajo in smetijo po spletu, ampak tega že imamo. Takšne Janša Gorenakove mokre sanje špijuniranja pa so seveda proti Ustavne in jasen znak neke anarhije totalitarnosti, kateri smo se pred 21 leti odrekli. Musarjeva je seveda glede tega primera komaj začela in vemo, da Janša pred ženskami vedno poklekne…..

Franc Rode kršil celibat s povešenim….
Franc Rode  noče biti oče Petra S. Vsaj za javnost ne in zato tudi o tem noče več dajati izjav javnosti. Mogoče pa se boji vprašanja, katerega bi mu tudi sam postavil – Franc, a mogoče ti veš, kam sta izginili 2 in 3 stran, od skupno 4ih, analize DNK nemškega laboratorija ?

Kleriški desničarji seveda vzhičeni, čeprav tudi sami ne verjamejo, sedaj zahtevajo glavo Karabe in skalp Dela. Sporočam vam – vzemite si Bronhi, lahko tudi več naenkrat. Ker od vaših pobožnih želja ne bo nič – Karaba bo še naprej odličen novinar, Delo pa novinarsko korektno profesionalno.Torej tisto nekaj, kar klero desničarski mediji ne bodo nikoli.

Tito pa še kar juriša….
Naša nacionalna tv je začela predvajati  1ega od 13ih delov dokumentarca Tito, zadnje priče oporoke. Še ena zgodba o Titu, katerega kult očitno ne bo nikoli umrl….Na Hrvaškem je eden od pogojev za pridobitev državljanstva znanje o Titu, pri nas bi nemoralni nehvaležneži vse kar spominja na Tita, največjega sina slovenske matere ever, najraje brisali še iz spomina državljanov…..

Vlada pa še kar dela stroške, stroške, stroške…..na naš račun
Sodišče v Lajbahu je odločilo, da mora država pripadnikom Slovenske vojske
v mesecu dni po pravnomočnosti sodbe vsem izplačati razliko neizplačanega regresa do višine 692 evrov, plus dodane obresti. Janša nezakonito vzel, državljani pa bomo (spet) zakonito plačali čez 10 miljončkov za njegov nezakoniti poker.

Kaming revolušn sas bezbroj solušns…
Medtem pa situacija v naši mali podalpski postaja resna. Mrtvo resna. Čeprav obenem smešna. Janševi vladi je z expresnimi sprejemanji destrukcijskih zakonov, ob sprejemanju katerih smo bili državljani popolnoma izključeni, v slabe pol leta uspelo ogroziti suverenost Slovenije in varnost državljanov, kot še nikomur v zgodovini.

Zdaj je namreč že iz vesolja tudi slepemu vidno, da je edini namen te Janševe vlade dokončati razprodajo Slovenije, katero so izvajali skupaj z levičarskimi strankami vse od 91ega in si na račun narodovega družbenega premoženja zagotoviti “nesmrtnost” med vladajočimi neke druge Nove Evrope.

Če bomo to dovolili, bomo postali vsi tujci v naši mali podalpski…..Izginili bodo napori in žrtvovanja naših borcev NOB, osamosvojiteljev 1991 in vseh tistih, ki so s prostovoljnimi udarniški deli milijonih ur nesebično gradili to domovino.

Povsem jasno je, da zdaj ni več stvar nesposobosti Janševe vlade, ampak njeno očitno delovanje po diktatu eminentnežev EU. Ker, če nam Janševa vlada vztrajno ponavlja, da ni druge možnosti kot ta njihova, potem je jasno, da samo v diktaturo usmerjeni voditelji lahko trdijo, da ni druge možnosti.

Sposobni in za dobrobit uspešne prihodnosti naroda so seveda le tisti voditelji, ki imajo vedno pripravljene v predstavitev in izvedbo različne možnosti rešitve. Ker vedno obstajajo druge in več možnosti.

Če ne bomo zamenjali Janševe vlade, lahko kar cel parlament, v najkasneje naslednjih 6 mesecih, bomo državljani Slovenije, vključno z našimi potomci,  poteze te vlade odplačevali z brutalnimi cenami že v milijarde in dolgotrajno mučnimi vračili povsem osnovnih in temeljnih človekovih-državljanskih pravic

Janševa vlada nam, v končni fazi, hoče pred nosom prodati za bagatelo tujim korporacijam in bankam naše vodne vire…..energetske….prehrambene…šolstvo….ceste, ulice, trge, gozdove…. Izginili bodo vaši prihranki iz bank…izginilo bo vaše človeško dostojanstvo….če bomo to dovolili seveda.

Za razliko od Janševe vlade, imamo ljudstvo vedno tudi druge in ogromno  možnosti. Čas je, da jih izberemo. Brez dvomov, a z nasmehom in pesmijo….

Posebneži pa so (spet) povedali…..
In seveda tudi tokrat v ospredju izjave naših, tudi vaških, posebnežev. Da nekateri izmed njih izvoljeno pišejo prihodnost našega ljudstva je sicer smešno celi Evropi in vesolju, ampak nihče ne more trditi, da se Janševa vlada razlikuje od ostalih po EU. Saj hočemo enakost, mar ne ? No, takole so (ne)pozabno povedali v minulem tednu…..

Borut Pahor, o svoji ljubezni :
“Politika je moja ljubezen. Če ne bom izvoljen, to pomeni, da me je politika zapustila. Nikoli si ne bom opomogel.”
( Borut, dovoli, da ti povsem skromno prvi izrečem iskreno sožalje)

Milan Zver, o krivcih potopa Slovenije :
“Tranzicijski, pajdaški kapitalizem je preprečil pravično prerazporeditev družbenega imetja, zdravo podjetnost in večjo solidarnost.”
(ma bravo Milan….A ti to kritiziraš in obsojaš tranzicijske pajdaše Bavčarja, Jankoviča, Šrota, Janšo, itd. ko so si tam 2005 začeli deliti premoženje Istrabenza, Merkatorja, pivovarne Laško, Dela, Droge….Milan, a zdaj že razumeš, zakaj ne boš nikoli predsednik ?!)

Boštjan Zadnikar , o bodočem sožitju državljanov :
“Slovenci zaradi “te preklete revolucije” (NOB) nikoli več ne bomo normalni in enoten narod. Slovenci smo obsojeni na sobivanje z neoboljševiki,ki se nekega dne ne bodo kar preselili npr. na rdeči planet.  ”
(ma tako se govori Boštjan….prav imate in prekleto se strinjam z vami – vi očitno nikoli več ne boste normalen….amen)

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo, ob svetovnem dnevu dostojnega dela :
“Ignorantskemu odnosu predvsem do mladih, ki jih država sili v revščino in prekernost, je potrebno reči ne!”
( dragi mladinci, ste že slišali, da imamo pri nas Proletarijat ?…..s prekernostjo ne podpirate proletarijata in proletarijat ne bo vas)

Igor Forbici, o samozadostnosti Janševe vlade :
“Za izhod iz krize imamo premalo časa, da bi sprejemali slabe zakone, katerih posledice bi morali odpravljati več let.”
( ja Igor – premalo časa imamo za Janševo vlado, a si ga bomo očitno morali vzeti dosti več )

Janez Janša, o varčevanju :
“Zaradi varčevanja nihče ne bo propadel.”
(res je Janez – propadejo lahko namreč samo tisti, ki ne bodo imeli več kaj varčevati)

IP Nataša Pirc Musar, o goljufanju vlade v usklajevanju Zakona o elektronskih komunikacijah :
“Sporna določba je neprimeren in neusklajen poskus policije, da bi kljub strogim, a jasnim zahtevam ustave legalizirala pridobivanje podatkov o identiteti komunicirajočih uporabnikov zgolj na podlagi pisne zahteve. ”
( Nataša, ta Janša Gorenakova zahteva je napredek – do sedaj so zahtevali te podatke na podlagi ustne zahteve )

Senko Pličanič, o odpuščanjih v JS :
“Od velike zgodbe o ne vem kakšnih odpuščanjih v javnem sektorju ni ostalo praktično nič.”
( seveda Senko, saj ni moglo ostati, če pa ste jih še sami zaposlili 2k v niti letu)

Vinko Gorenak, o preiskavi Zorana Jankovića :
“Veste, ni samo te preiskave za komentirati. Jaz poznam tudi tisto v Mariboru, pa še kako v Kopru itd. Se pa bolj veselim tistega, kar prihaja.”
( e Vinko, ne vem no, če se je pametno veseliti nečemu, kar te lahko, skupaj z vodjo, v prihajanju zadane )

Franc Rode, o njegovem DNK začetku konca :
“Doživljal sem težke dni.”
( Franc, če te kaj potolaži – mi smo vedno in še vedno s tabo doživljamo težke dni)

Branimir Štrukelj, o aroganci Žige Turka :
“Če nas je vlada postavila pred izvršeno dejstvo, izključila vsak pogovor z nami, potem socialni dialog ni več mogoč. Če socialnega dialoga ni, potem nastopi konflikt. ”
( ja Branimir, za vse sta potrebna vsaj 2…..in vidva z Žigom sta oba zgolj skupek asocialne konfliktnosti)

Ivan Simič, o Janševih davkih :
“Preden uvedejo nove davke, me kot davkoplačevalca najprej zanima, koliko so bili uspešni s prejšnjimi davki. Novih ne uvajaš, če si bil uspešen pri prejšnjih.”
( evo, tudi tako se da enostavno, v 2eh stavkih, povedati zgodovino Slovenije 21ih let)

Opozorilo ! Slovenija je v zadnjih 4ih letih 3em bonitetnim agencijam Moody’s, Fitch in Standard&Poor’s izplačala 1,5 milijona €. Če še komu ni jasno, kako si Janševa vlada določa bonitetno oceno naše male podalpske in izgovore za zategovanja pasu – ljudstvu okoli vratu……

Don Marko M

13 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 9

  1. Gorenak je tipičen KGB_jevec v najslabšem pomenu besede!
    Bil bi rad policaj, tožilec, sodnik in eksekutor!
    Skratka dobro vzgojen kader, ki se je tako kot Vodja prebarval z drugo barvo, ampak je to kar je!

  2. Dokler bo politika ideološko razcepljena, tako ko tje danes, je nedopustno, da si en policajček dovoli sam odločati o posebnih metodah. To je sicer na enaki ravni s kmetavzarji, ki nas vodijo, ni pa v skladu z osnovnimi civilizacijskimi normami.

  3. Absolutno ne sme nihče udirati v posameznikovo zasebnost brez ustrezne sodne odločbe. Saj nismo neka policijska tiranija. Iran, S Koreja in podobno. Pričakujem da pooblaščenka ta člen prepreči.

  4. Z enim ZUJPom so dreznili v 1000 pravic, ne da bi se zavedali posledic. Tudi upokojenci, ko so si izborili odločbe, so se nanje praviloma pritožili. Okoli tega se bodo morda pravdali še desetletja, tudi pred ustavnim sodiščem in morda celo Evropskim sodiščen za človekove pravice. Tako je to, če spustiš slona v trgovino s porcelanom.

  5. Slovenec ima za moje pojme neverjetno visok tolerančni prag. Nižanje plač, odpuščanja, vedno višji davki, vedno višje cene storitev….Vsak gospodar si bi želel takega podložnika.

  6. To Janševo krdelo, za nas ni dovolj dobro. Enostavno, to je poden od podna, dno dna in sramota, da nekaj takega sredi Evrope sploh imamo na obasti. Skorumpirani orožar? Lepo vas prosim, zdaj vidite, kaj to zmene zna.

  7. Saj dvig DDV ni fiskalni ukrep. To je lustracijsko-ideološki ukrep. Namen je uvesti ideološko enoumje. Uradna vladna TV in vladni tedniki bodo že preživeli. Bo iz davkoplačevalskega fonda poskrbljeno za to.

  8. Janša, Janša……brez službe bo ostalo okoli 15.000 birokratov, pa jih bo še vedno preveč, ker bodo ostali njihovi šefi, kateri pa ne znajo in nočejo delat. Mogoče se ti res navidezno trudiš, ampak to me spominja na moje učitelje iz šole….toliko truda zaman.
    In pravzaprav, kdo je tebe sploh volil za predsednika vlade? Po priljubljenosti si nekje na 20 mestu, Slovenija za izhod iz krize potrebuje liderja, kar pa nisi ne ti, ne nobeden iz naše politične elite. Razlog je zelo preprost…ljudstvo vam več ne verjame.

  9. Janša ljubi pravno državo in spoštuje sodišče zato se vsak ponedeljek zglasi na obravnavi, da nam čimprej dokaže, da ni kriv!!!!

  10. Don,sem bral če bi bile volitve to nedeljo bi bile v parlament izvoljene samo SD,PS in SDS,še te s podporo komaj okoli 10 odstotkov.Ostale današnje stranke ne bi dobile niti 2 odstotka.Do volitev mogoče niti tiste tri ne bodo dobile dovolj za v parlament.Dokaz,da so ljudje začeli misliti s svojo glavo.Kot praviš,začeti je treba z revolucijo najprej v svoji glavi.Lp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *