(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 11

Pozdravljeni, neubogljivi in neukrotljivi državljani Slovenije! Oča Milan Kučan so se razjezili na slinasto smrkastega Pahorčka. Grejt off. Sindikalisti demonstracijsko zasedli Kongresni trg, vladni parlamentarci mišje luknje. Jebeno off. Janković sanja premierski stolček, Janša državo brez Jankovića. Get off. Pahor je imel semaforje, Kangler radarje. Vsi pogoreli. Best off. Gorenak v odhajanju, referendumi v prihajanju. Lagano off. Vreme ni poplavljalo, so se pa zato utapljali v lastnih neumnostih naši politiki. Pogosto off. Na zapadu ništa novo, na istoku stare priče….

Naša politika in politiki vedno bolj kažejo vso bedo nekega dna in mislim, da se bo še hudič začel po božje križati, če bo na naslednjih parlamentarnih volitvah kateri državljan glasoval za katerega politika, ki trenutno kolovratijo po našem svetem hramu demokracije.

Kot sem že napovedal še pred prvim krogom, bo drugi krog predsedniških volitev potekal predvsem v znamenju razkazovanja podna levice, kar je v minulem tednu začelo zelo izstopati. Desnica je itak že zdavnaj dokazala, da so pod podnom. Tupi off.

Sicer pa je minuli teden zaključil najmanjši, čeprav še vedno največji. Milanu Kučanu je tudi dokončno prekipelo obnašanje njegovih učencev in začel je deliti javne zaušnice. Tokrat jo je bil deležen Borut Pahor.

Otroški vrtec Kučana ušel izpod nadzora…..
Milan zahteva od Barbike javno pojasnilo o stricih iz ozadja. Ne pozabimo, Milan je bil stric Pahorjeve celotne politične kariere. A malega velikega tokrat zanima, kdo so še drugi strici Pahorja.

Pahor se, po takšnih stričevskih izjavah sodeč, očitno preveč druži z Janšo in jasno je, da bo Pahor, v kolikor najkasneje v naslednjem tednu ne pove imen teh stricev, izpadel čisti Ostržek in takšnega predsednika seveda nihče noče. Fak off.

Ljudstvo lačno, čeprav sito…..
Zgodile so se tudi prve demonstracije ljudstva Janši v tem zadnjem mandatu. Ne morem reči, da so bile zgolj sindikalno delavske, saj so v njih sodelovali tudi dijaki, študentje in upokojenci. Sporočilo politikom, pa ne le vladnim, je bilo jasno. Povrnite socialno, demokratično in pravno državo, ali spokajte.

V bistvu so imeli naši politiki ob teh demonstracijah 2x srečo. Prvič, da so bile v soboto. In drugič, da se med ljudstvo še ni tako očitno naselil sindrom grških demonstrantov, kot že drugod po Evropi. A sreča je itak opoteča, Evropa pa naš dom, kjer vse delimo. Bumerang off.

V imenu očeta in svetega sina Pahorja…..
Začel se je drugi krog predsedniške kampanje. Ker so klero desničarji pohiteli z javno podporo Borutu Pahorju, sicer dolgoletnemu komunističnemu smrtnemu sovražniku, se bodo maše v cerkvah poslej zaključevale z – “Borut naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime……”. Ludo off.

Kanglerja strobiti vun…..
Franc Kangler, ki želi kazensko ovaditi proletarce FB strani Gotof je!, sicer v prostem času mariborski župan, v delovnem (so)lastnik za nekaj milijonov mariborskih nepremičnin, je na poti med holivudske zvezde. Naslov njegovega filmskega prvenca, v zajetni finančni koprodukciji občanov Maribora, je “Jajca v hlačah, hlače na steni.” Gotof off.

Tudi osli letijo….
Minister Gorenak bo letel. Ne zaradi interpelacije PS, ampak zato, ker je ukradel, sicer pristen, podpis. Ja, samo enega. In sicer svojega. Tistega, s katerim je podpisal izginotje sindikalno referendumskih podpisov. Bemti, kakšne čudeže dela en sam podpis. Flaj Vinko off.

Špageti z bogračem….
Če še nisi vedel/a, bodo poslej, namesto italijanskih, slovenski zračni prostor varovale madžarske zračne sile. Naši Pilatusi bodo poslej vsiljivci na svoji zemlji. Za to odločitev spremembe naših politikov bomo sicer plačevali isto milijonov. Bograč nam je očitno ljubši od špagetov. Medtem slovenska vojska toži državo, še 1x hvala Janša, za 30 milijončkov. Padalo off.

Košarka jamskega človeka….
V Postojnski jami so izvedli žrebanje za prihajajoče EP v basketu 2013.
Slovenija bomo v začetnem delu igrali v Celju, tudi proti svetovnim prvakom Špancem, in še 1x več moram čestitati celjskemu županu Šrotu, ki ni vložil niti centa v to EP, bo pa Celje pobralo milijonsko smetano. Največja gužva bo itak na Jesenicah, kjer bodo zbrane preostale reprezentance Balkana.

Kar se mene tiče je to EP afnanje povsem zgrešena investicija, sploh v teh časih, od katere državljani ne bomo prav nič imeli, razen stroškov. Sicer pa je bilo to žrebanje v jami dovolj slikovit prikaz, kje se v resnici na zemljevidu nahaja naša mala podalpska. Luknja off.

Z Janševo vlado tema zagotovljena…..
Janez Janša, edini predsednik vlade s 5imi pravnomočnimi obtožbami, kar je absoluten rekord v zgodovini sodobnih Evropskih voditeljev, se je v ponedeljek spet izognil standardnemu povabilu na sodišče. Tokrat je skočil na šilce do Putina v Rusijo, da reši naše gospodarstvo.

Plinovod naša država vsekakor potrebuje. Plini uhajajo na vse strani in ogrožajo ekološkost, zato je prav, da se jih skoncentrira vse v eno cev, v izogib splošni eksploziji. Smrad off.

Janša pa je tudi napovedal uvedbo t.i. kriznega davka, seveda potem, ko bi zvišal vse preostale davke. Ker, pred volitvami je razlagal, da se davki ne smejo višati, kot je to predlagal Janković.

A zdaj hoče biti Janša za vsako ceno boljši od Jankovića tudi v višanju davkov. Mislim, da bi morali ta dva bizgeca poslati na skupno začasno delo na kakšno plantažo bombaža, ker to njuno sparing svaljkanje nima več nobene veze z inteligenco, še manj ljubeznijo do te države. Get off.

Preskok daljinca….
Iz malih ekranov pa se je, zaradi bolezni, poslovil nesporna legenda tv dnevnikov Matjaž Tanko. Pogrešan bo. Njegova zamenjava bo Jani Muhič, za katerega brez skromnosti priznavam, da je edini dostojna zamenjava Matjažu. Off d rekord.

Obujte avto….
Minuli teden pa je začelo veljati tudi pravilo obvezne zimske opreme po celi državi. Razen za nas na Obali. Mi smo spešl že po naravi. To seveda ne pomeni, da moraš znati zimsko opremo nastaviti na kolesa, ampak, da jo moraš imeti v prtljažniku. Vesele blondinke off.

Potomci si zaslužijo (naj)boljšo prihodnost…..
Ne glede na vse zvezde našega medijskega prostora, pa me je prejšnji teden najbolj navdušila izjava moje male 2,5 letne Koki, ki me je po poti iz vrtca vprašala : “Tati, zakaj je šla banana k zdravniku ?” Nimam pojma Koki, povej. “Zato, ker se je vsa olupila.” Best of.

In zdaj si privoščimo še neizbežne modrosti (ne)pozabnih izjav minulega tedna tistih, ki ne govorijo obvezno izvirno, nekateri so celo vse prej kot v ponos ljudstvu in državi, a vseeno nekako preživijo……

Milan Kučan, o karieri Boruta Pahorja :
“Od tvojega uspeha nikdar nisem pričakoval nikakršnih koristi in jih tudi nisem imel, od tvojega neuspeha pa sem žal imel škodo, tako kot vsi državljani in vsa Slovenija.”
( tata Smrk odlično ve, kakšen je v resnici smrkec Zmrda)

Alen Hliš, o Janševih šolskih reformah :
“Dijaki smo danes siti sranja! Naši želodci krulijo. Poslušajte nas zdaj, jutri bo kruljenje tako glasno, da ne boste mogli spati.”
(Alen, tebi verjetno še nihče ni povedal, da naši poltiki, z Janšo na čelu, ponosno nosijo okoli  poklicno bolezen – naglušnost, oplemeniteno s slepoto. Palico pa vseeno čutijo)

Gregor Virant, o ukradenih sindikalnih referendumskih podpisih :
“Obstaja pa pri meni grenak priokus, da je bila ta policijska preiskava opravljena iz političnih razlogov SDS. Ne morem se znebiti tega občutka.”
( ja, 90% občutka je potrditev, preostalih 10% pa Gorenak)

Jože Mencinger, o vzrokih padanja v krizo :
“Države niso zabredle v krizo zaradi financiranja javnega sektorja, temveč zaradi pomoči zasebnemu bančnemu sektorju.”
(ma ne Jože…8x dokapitalizacija NLB za skupno 2 milijardi se s tabo ne strinja)

Franc Kangler, o akciji Gotof je! :
“Tudi predsednik vlade ne odstopi takoj, ko nekdo protestira.”
(res je Franc…..ampak ti nisi predsednik vlade, čeprav delaš kot on in Mariborčani niso nekdo….privoščim vama prijeten nepovraten let, ki prihaja)

Borut  Ambrožič, o odvzemu naziva magister znanosti :
“Niti pod razno ne bom odstopil s poslanskega mesta, ker ne vem, zakaj bi trpel.”
(Borut, vprašanje ni, zakaj bi ti trpel, ampak zakaj bi državljani še trpeli tebe)

Ivan Štuhec, o tem, zakaj bodo verniki RKC volili Pahorja :
“Druge izbire nimam. Pahor je manjše zlo.”
(prav imaš Ivan….verniki RKC so vedno podpirali zlo in ni razloga, da bi bilo tokrat drugače)

Borut Pahor, po prvem krogu predsedniških volitev :
“Temelj te politike je spoštovanje vsakega posameznika in zavedanje potrebe po krepitvi vsega tistega, kar nas povezuje in utrjuje kot narod in državo.”
( odlično Borut – zdaj to o spoštovanju posameznika razloži še tistim preko 100k, katerim si odvzel socialne pravice, še posebej otrokom….pa počasi govori, da te bomo vsi razumeli)

Danilo Türk, po prvem krogu predsedniških volitev :
“To ni dobra država, jaz se zavzemam za pošteno državo, za drugačno državo, in zato sem tudi sklenil kandidirati kot predsednik.”
(e moj Danilo, kako pa si vodil 5 let to državo, da še sam zdaj priznavaš, da je slaba)

Vinko Gorenak, o napovedi interpelacije :
“Interpelacije se zelo veselim – dve uri mojega nastopa ob TV prenosu je veliko. Še dobro, da ne vedo, kaj jim bom povedal – že vidim njihove obraze.”
( tovariš Vinko….policaji sicer ne slovijo po bistrosti, ampak ti vso slovensko policijo, kot Janšev klon, zlahka pelješ scat….polikaj odpoved, pa ne pozabi na podpis)

Matjaž Hanžek, o izidu prvega kroga predsedniških volitev :
“Že iz drugih volitev se vidi, da so levica hudi lenuhi, ki se jim ne ljubi posebno hoditi na volitve.”
( no Matjaž, saj hoja na demonstracijah tudi nekaj velja….se je pač treba segreti prej za volitve)

Danes se je začel 35 dnevni rok zbiranja 40.000 podpisov za referendum o slabi banki.
Danes je svetovni dan stranišč. Slovenskega sranja pa za izvoz……total off.

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *