Vic tedna – Kangler plagiator, Popović mediator

Vljudno naprošam – ne mi več omenjati Čak Norisa. Čak je namreč totalen diletant proti šerifom naše male podalpske. Vse kar zna, pa še to bolj tako tako, je neko barufanje. Za to sploh ne rabiš možganov. Evo Čak, daj se malo poduči, kako se možgani uporabljajo pri naših šerifih. Trenutna top šerifska misleca pri nas sta Kangler in Popović. Razmišljata tako zelo, da ju še misli prehitevajo…..

Franc Kangler, zdaj že pop ikona, si je priboril še en naziv – plagiator. Res, konkurenca mora biti in nima smisla, da bi samo v parlamentu sedeli plagiatorji. Državni svet mora slediti tradiciji DZ.

Ker se utegne zgoditi, da naslednje leto zakorakam v poltiko, vljudno naprošam bralke/bralce mojega bloga, da mi sporočijo, kje se da kupiti plagiat diplomskega dela in diplome same, ker res nima smisla, da bi se tako zelo očitno razlikoval od standarda sedanjih politkov in jim kvaril rejting povprečja.

No, da prihajamo v obdobje 21.12.2012, po katerem bo sploh izjemno težko karkoli skriti, sploh našim politkom, smo lahko priče tudi v že dosedanjih razkritih početjih v letošnjem letu, kar pa je seveda zgolj uvertura. Od začetka naslednjega leta bodo namreč razkritja, brez prikazovanja Marije, le še dodatno izrazito potencirana.

Sicer pa letošnjo plagiatorsko diplomsko listo zaključuje Kanglerjev Franc, ki je, po analizah in izračunih lovcev na plagiatorje, copi pejstal iz Lex localis kar 70%  svojega diplomskega dela na Visoki poslovni šoli Doba. Evo, en naslov kje lahko kupim diplomo že imam.

Doba sicer lahko diplomo prekliče, a Franc se ne da – “moj denar, moja diploma”, zagovarja svoje diplomsko delo.
Mogoče pa mu plačane diplome ne bodo mogli odvzeti, ker bo uveljavil poslansko imuniteto, čeprav bo moral še malo počakati, da mu mandat v DS potrdi US, že ker mu kolegi le tega niso soglasno hoteli.

Prav nobenih težav z diplomo pa nima moj župan Popović. Ima tisto gimnazijsko in to je to. Pač ni toliko neumen, da se ne bi zavedal, da ni diploma tista, ki ustvarja denar, razen če diplome prodajaš seveda.

Da se bo le oglasil na sodišče, kateremu se je po vzoru Janše doslej izogibal, je sedaj, ko je postal svetnik DS, končno napovedal tudi Popović. Sodišče mu želi soditi zaradi – oškodovanja občinskega, torej družbenega, premoženja. Za 4,6 milijona €.

Neverjetno. Mislim res, tej naši preiskovalni organi, s sodišči vred, so res totalni diletanti. Po občini se naokoli valjajo hudi milijoni, oni pa se spravijo na mojega župana za nek drobižek 4,6 milijona, ki so nastali kot razlika v ceni prodaje občinskega zemljišča obrtne cone Sermin.

Ma halo. Moj župan resda nima kupljene diplome. Ima pa po novem imuniteto. Sicer pa je cenitev občinskega zemljišča za prodajo, resda po nalogu tudi mojega župana, izvedel uradni cenilec. In to cenilec z diplomo.

A dejstvo je – Popović je samo izbral cenilca in kupca. Samo izbral. Tako, kot je Kangler izbral svoje nepremičnine. Pa kaj, če so drugi kupci ponujali 4 milijone več kupnine, kot izbrani kupec. Koper smo premožna občina, kjer županu denar ne igra glavne vloge. Evo, dokaz več, da denar ni sveta vladar. Posel je treba delati tudi z dušo.

Verjetno ne vem, kaj se menita Popović in Janković, ki sta se pri nas v zadnjem mesecu dobila na pogovorih večkrat, kot prej v celem življenju in to izven uradnih občinskih prostorov, a mimo dialoga Kanglerja in Popovića pa tudi ne morem. Evo še moj avtorski vic tedna.

Srečata se Popović in Kangler v avli Državnega sveta, takoj po potrjevanju novih mandatov.
F : Čuj Pope, ka te nisi pritisno knofa zame ?
P : Ma saj sn. Unega rdečega.
F : Butl. Moro bi pritisnut onega rumenega.
P : Ma kaj ti si imel anka rumenega ?

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *