Nemčija dobesedno v ognju ! Nemci na ulicah Frankfurta proti Merklovi ! (foto)

Kako je pri srcu Merklovi te dni, ko ji njeni Nemci dobesedno pred nosom demolirajo državo, kot odgovor na njene “varčevalne ukrepe” ne vem in me v resnici niti ne briga. V njeni državi ji njeni državljani svoje zelo jasno sporočajo, kaj si mislijo o njenih ukrepih….

Jasno postaja, da je Grčija s svojo proti neoliberalno retoriko izkoriščevalskega zategovanja pasu državljanom po EU začela zažigati po Evropi. Tudi dobesedno. Celo v nemškem parlamentu so levičarji začeli vztrajati, da mora Nemčija poplačati vojno odškodnino 2. svetovne vojne Grčiji. In od ponovne združitve Nemčije 90′ zdaj obstaja tudi pravna podlaga za poplačila vojne odškodnine Nemčije tako Grčiji, kot ostalim.

Frankfurt v ognju, spopadi med protestniki in policijo brez milosti

Preko 350 aretiranih in preko 200 ranjenih protestnikov, preko 100 ranjenih policajev, mrtvih zaenkrat še ni, materialna škoda po mestu že hodi v milijone, gori kar je vnetljivega, predvsem policijski avtomobili. Pa je šele drugi dan protestov.

Mesto preletavajo policijski helikopterji, okoli zgradbe ECB je policija postavila obroč iz bodeče žice, za katero stojijo policisti skupaj v dotiku ramen, katerih je na prizorišču preko 8000, nad protestnike spuščajo neomejene količine solzivca, vodne topove, skratka vse, razen strelnega orožja zaenkrat…..

V Nemčiji vladajo izredne razmere. In Nemci, “navadni državljani”, se ne hecajo več….In vse to zaradi nestrinjanja Nemcev z Merklino politiko varčevanja in lakomnih oderuških bankirjev.

Kriva je banka, bankirji in Merklova….

Danes se je namreč zgodila “svečana” otvoritev novega poslopja ECB (Evropska Centralna Banka), ki je svoj sedež prenesla iz t.i. Evropskega stolpa v centru Frankfurta v to novo zgradbo.

Pred 7imi leti je namreč evropska uprava prihodkov priporočila vsem evropskim institucijam, da naj več ne najemajo poslovnih prostorov za svoje delovanje, temveč naj si zgradijo svoje lastniške, saj je tako dolgoročno ceneje. Samo v vednost Cerarju in hardcore zagovornikom privatizacije…..

In tako je po 5ih letih gradnje zrasla ta steklena, 185 m visoka zgradba, ki je danes svojo otvoritev doživela v 41 nadstropju, ob zgolj 20 povabljencih in še 5ih skrbno izbranih novinarjih.

Eröffnung EZB - Demonstrationen

In zakaj sploh bi komu zavrelo zaradi te nove stavbe ECB ?

Pa recimo da zaradi tega, ker so stroški gradnje, iz prvotnih predvidenih 500 milijonov najprej zrasli na 850 milijonov, da bi se na koncu povzpeli v že nesramne 1,3 milijarde €.

Torej jasen dokaz, da bankirji ne znajo z denarjem. In če k temu prištejemo, da so bankirji ECB sestavni del opevane Trojke, ki vsiljuje Merkline varčevalne programe, ki so zaenkrat sistematsko uničili vse okoli Nemčije, predvsem države juga Evrope z Grčijo na čelu, potem se da sešteti, da tudi ECB s svojo finančno politiko pomembno dodatno prispeva pri siromašenju držav, ki so že itak v krizi.

Gibanje Blockupy organizator protestov po Nemčiji

Da bo otvoritev nove stavbe ECB najmanj koga zmotila, je sicer bilo pričakovati, kakor tudi proteste, a nasilnih, kolikor sem spremljal, ni nihče napovedoval, kljub policijski napovedi v Nemčiji, da so v polni bojni pripravljenosti.

Očitno je policija imela možnost določenega pregleda nad situacijo, čeprav protestniki niti niso skrivali, da pričakujejo vsaj 20.000 glavo množico, za potrebe česar so zakupili celo cele kompozicije vlakov iz Berlina. Glavnina protestnikov so sicer Nemci, a v dodatno podporo so napovedani tudi prihodi aktivistov iz drugih držav.

In kaj sploh je Blockupy ? Blockupy je gibanje, ki v Nemčiji združuje 90 organizacij levičarskega in antikapitalističnega predznaka, v njih vrstah pa so recimo stranka Levice, Antifašistične skupine, sindikati, študentska združenja, celo feministke, komunisti, Forum nezaposlenih Nemčije…..

Skupna pa jim je kritika proti bankirjem, cilj pa “skupna izgradnja demokracije in solidarnosti odspodaj”, obenem pa goreče kritzirajo Merklino varčevalno politiko in krizno doktrino Institucij, sestavljenih iz revizorjev IMF, ECB in Evropske komisije (ki so se prej imenovale Trojka), katere izvajajo v Grčiji.

V Nemčiji se je torej začela ustvarjati kritična masa državljanov, ki zahtevajo, da Nemčija izplača vojno odškodnino Grčiji in preneha izvajati uničujoče varčevalne ukrepe nad Grki in ostalimi državami, a tudi nad Nemci.

Pokalo bo po šivih….

Proteste proti Merklini politiki so sicer Nemci resneje javno izvajali že lani, to zdaj so le nadaljevanja, ki pa se stopnjujejo v nepredvidljivost.

Že včeraj so protestniki, v predpripravah na današnji popoldanski finale, sicer poskušali mirno demonstrirati, a je policija začela zaostrovati razmere in zadeve so začele uhajati kontroli in jasno je, da bolj kot bo policija nasilno ukrepala proti demonstrantom, več jih bo in hujši bodo spopadi. Zakaj policija ščiti bankirje, namesto svojih državljanov, pa je že druga zgodba…..

Policija je dodatno že postavila nove policijske kordone okoli stavbe ECB, dodala žične ograje bodeče žice, saj so protestniki za danes popoldne napovedali neprimerno odločnejši in številčnejši udar.

Kljub temu, da je policija proti protestnikom izstreljevala še neznano količino solzivca, da bi razgnala protestnike, se le tej niso dali in jih obmetavali tudi z granitnimi kockami in kar so pač imeli na razpolago za samoobrambo.

Frankfurt je v tistem delu pravo bojišče in glavnina šele prihaja….Glavnina, ki ima vse predispozicije razširitve v druga mesta ne zgolj Nemčiji.

Protestniki dejansko zavzemajo površine korak za korakom in tako so blokirali glavni most preko reke Majne, obenem pa napovedali današnji desant na novo stavbo ECB in blokiranje vztopa in izstopa vanjo.

“Vlada Grčije je pokazala, da je možna drugačna politika” je dejal eden protestnikov, medtem ko je Kristina v neposrednem spletnem prenosu iz prizorišča, ki je na voljo na spletu, zelo jasno povedala, da je s prijateljico na protestih zato, ker mora delati kar 3 službe, da bi lahko s svojim mladoletnim sinom sploh preživela in to v Nemčiji.

Nemci torej, razen Merklove in njenih podpornikov seveda, izkazujejo solidarnost Grčiji in njenemu ter ostalim podjarmljenim narodom, katere so opustošili “varčevalni ukrepi” Merklove in odločno zahtevajo, da so bankirji v službi ljudstva, ne pa obratno.

Sploh ne dvomim, da bodo tej protesti trajali dlje kot dva dni, kakor tudi, da se bodo širili po Evropi. Zoper bankirski klan se je zavedno ljudstvo v bistvu že začelo bojevati pred časom, v Islandiji so bankirje celo zaprli in jim pobrali premoženje. V Švici takisto. V Grčiji je to potezo Cipras že napovedal.

No, saj pri nas imamo tudi bankirje. Saj veš, tiste, katere smo državljani v zahvalo bratuškovi nekaj milijardno dokapitalizirali, da so oni lahko potem državljanom delničarjem dobesedno pokradli še dodatno milijardo in ni še konec, za nameček pa sta Jazbec in Medja potem še izjavila, da je vse v redu. Cerar pa najema novo milijardo kredita. Ampak dajmo se mi raje prerekati o pravicah istospolnih, ker to osvobaja….

Don Marko M

Frankfurt 01 (blog Don Marko M)

Frankfurt 02 (blog Don Marko M)

Frankfurt 10 (blog Don Marko M)

Germany Protests ECB

-

A policeman stops a 'Blockupy' anti-capitalist protester near the ECB building before the official opening of its new headquarters in Frankfurt

German police cars set on fire by anti-capitalist protesters burn near the new ECB headquarters in downtown Frankfurt

Policemen stand in front of 'Blockupy' anti-capitalist protesters near the ECB building before the official opening of its new headquarters in Frankfurt

Eröffnung EZB - Demonstrationen

9 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Nemčija dobesedno v ognju ! Nemci na ulicah Frankfurta proti Merklovi ! (foto)

  1. V Butalah je kaj takega nemogoče. Tule je bolj važno, da Cmerar&Pahoryčina Co. zdajle ravno skupinsko lezejo v rit ameriški vojni hujskačici, ki je prišla Butale poučit kako je NUJNO treba nameniti 12 Mrd € za vojsko, če se hočemo vsaj malo branit pred invazijo Rusov, ki nameravajo zavzeti Butale za vedno in jih pripojiti kot severno jadranski parkplac za svoje avte, ko bodo hodili po nakupih na PonteRosso.
    :o)

  2. In pri nas je to obrobna novica. Kot sem že povedala mami merkel so se uprli tlačeni otroci in prav je tako. Ni vsaka mama dobra mama

  3. Pri nas je glavna novica R.Časar , kako je potoval in kdo ga spremlja….O uporih v Nemčiji pa morda kateri kanal tako mimo grede, med nepomembnimi vestičkami…

  4. Poleg desnih ekstremistov imamo tudi leve ekstremiste. Desni udarjajo po ljudeh, levi pa …. Očitno se gredo državljansko vojno. V demokratičnem sistemu je vlada dolžna poslušati in slišati navadne ljudje. Če jih ne sliši, je prav, da ljudje s protesti opozorijo nase, na nestrinjanje in nezadovoljstvo. Tole sranje je pa za moje pojme “tu mač”. Seveda je vsega kriva policija (tako meni Hendrik Wester od Blockupy), ker je nastavila scenarij državljanske vojne, protestniki pa so se počutili sprovocirane in “malo nasilja nikomur ne škodi”. Saj sploh ne vem kaj sem želela povedati….

  5. Veliko napisanega, če nekomu nekaj ni všeč. Iz Frankfurta napraviti celotno nemčijo v ognju bo teško in ravno tako za vse tiste kateri verjamejo v nekakšne predhodne izračune, ko se gre za nove Projekte jih bo bolela glava če bodo v to verjeli. Posebno teško bodo pa imeli vsi tisti, ki bi želeli zakuriti po celi Evropi ogenj a nimajo bencina. Širjenje nečesar, kar se je tu in tam čulo, kot tudi od slovenskih levičarjev(Mesec), kako bi se še dalo od Nemčije kaj izfehtati na račun druge svetovne vojne, so lahko le še sanje! Potrebno bo vsem, ki še do sem niso spoznali, kaj je resnično delo in znjim zasljužen denar, jih bo pa potrebno na delo navaditi in ne več z denarjem podpirati. Čista Propaganda na osnovi preziranja uspešnega nemškega gospodarskega delovanja nebo niokakor reševalez ferzagerskeih vlad, med katerim je tudi Slovenija!

  6. Mogoče se bo treba res organizirat v “TROJKAH” in začnimo takoj govoriti o narodnih izdajalcih: Kučan, Bučar, Janša, Bavčar, Zavrl, Šrot, …….to ni nič
    Narod mora uzakoniti takojšnje RAZLASTITVE nakradenega…….

  7. Proti Merklovi se pa ja ne protestira saj ona ni Putin.Samo Kučan in Mesec sta te lahko prisilila da takole govoriš čez kraljico evropske pomladi hehehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *