V Kopru parkiranje nič več džabe, le še s “Parking to gou” kartico

Če si imel/a v mislih, da boš ob obisku Kopra kje parkiral/a svoj bolid zastonj – e pa ne boš več. Zato v bodoče nikar ne vozi v Koper brez pripravljenega drobiža za parkomate, čeprav se le tej ne branijo niti bankovcev, katerih najraje ne pretvorijo v kovance…..

V Kopru, kjer se palme opazno redčijo, bureki pa gostijo, je mestni svet začel intenzivno skrbeti za zdravje občanov in prvi tovrsten ukrep je ukinitev brezplačnih parkirnih prostorov na javnih površinah mesta in obmestja tako za domačine, kot goste, turiste.

Župan Popović, ki audija A6 Allroad Quattro 3.0 TDI AUT ob prihodu v službo parkira na rezerviranem parkingu pred vrati svoje pisarne, je razložil, da mora človek za prihod v službo tudi kaj žrtvovati iz svojega žepa in se, namesto z avtom, v mesto, sploh v službo, pripeljati z javnim prevozom.

Tako je padla tudi zadnja oaza brezplačnega parkiranja, široko gramozno prostranstvo za Tržnico, ki je bila še posebej ob vikendih prava veselica za avtomobile kontinentalcev in ostalih turistov.

Da bi ta ukrep obračunavanja parkirnine po celem mestu odbil turiste in zmanjšal obisk le teh v Kopru na MOKu kategorično zanikajo :
To seveda ni res. V Koper se recimo lahko pripeljete tudi s potniško križarko po morju in imate tako parking še vedno gratis. Ravno tako omogočamo turistom avto vlak iz Ljubljane in je tako parking v tem času spet gratis. Gratis ostajajo tudi parkirni prostori, ki so na lokacijah vrhov vzpetin, ki obdajajo mesto. Poleg tega bomo po mestu zgradili še 4 parkirne hiše z vsaj 2000 parkirnimi mesti z zgolj lihimi označbami, za soda urna plačila.”

Upravičenost projekta “Parking to gou” je utemeljil Sebastjan Jeretić, PR guru MOKa :
Gre za povsem nov kovorking pristop, katerega namen je statiko motivirati v dinamiko tako, da dinamika potem sama najde statiko, medtem ko se statika izogiba dinamiki, kar dinamiki vzbuja še večjo željo zbliževanja s statiko.

Po mojih analizah se bodo tako turisti dlje časa zadržali v Kopru in spotoma opravili še taborniški tečaj, od redarjev pokupili še več spominskih razglednic, pričakujemo pa tudi povečano število nočitev v primerih ko bo dinamika ignorirala statiko.”

Nagradna igra “Parking to gou”

MOK je razpisal tudi nagradno igro, v kateri sicer lahko sodelujejo samo polnoletni državljani v spremstvu staršev, pravila igre pa so sledeča :
Pošlji sms s ključno besedo OUŠIT na številko 123456789 in splezaj na lojtro. Potem na miru počakaj in če po 4ih urah ne postaneš srečni dobitnik letnega abonmaja “Parking to gou”, potem postopek ponovi.
Povratni sms te bo stal zgolj 50 centov, kar je 100% ceneje kot ura parkiranja, sms-e lahko pošiljaš neomejeno.
Podeljenih bo 10 glavnih nagrad – paket “Parking to gou” za neomejeno letno rabo, ter 100 tolažilnih nagrad brezplačnega nastopa v rijaliti šovu “Harem nezasedenih”.

Don Marko M

Parking to go (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “V Kopru parkiranje nič več džabe, le še s “Parking to gou” kartico

  1. No, fino .. vse kaže, da se bodo Koprčani morali prilagoditi kot smo se Ljubljančani. Mene to ne moti v Ljubljani in sem oživel tisto prastaro geslo “Na kolo za zdravo telo!”

    Tistim, ki bi pa vseeno še radi tu pa tam brezplačno parkirali svojo kanto, pa predlagam izlete na prekmursko ali dolenjsko podeželje. Okoli tamkajšnjih pokopališč je zastonjskih parkirnih mest še na pretek. In človek lahko sedeč v parkiranem avtu poslušajoč izvirne ‘narodnjake’ uživa ure in ure v zavesti, da za parkiranje ne bo plačal niti centa.
    ;o)))
    Pa brez zamere.
    Lp

  2. Jure,
    v bistvu mene osebno to ne moti, ker smo kolesarska družina in dnevno v mesto kolesarimo…..obenem pa še vedno ne razumem, da se večina, ki kot jaz živimo na obrobju mesta, še vedno vztrajno sili v mesto z avtomobili, pa čeprav imajo s kolesom največ 5 minut, avtobusi pa vozijo na 15 minut….seveda so druga zgodba tisti občani, ki so oddaljeni od mesta in so avtobusne povezave neurejene…..
    drugače pa smo navajeni še kaj hujšega, recimo, da vsako leto pred sezono najmanj gostinci dvignejo cene za turistično sezono, ki traja tri mesece, a te cene potem ostanejo nam domačinom do naslednje sezone….satira pa je bolj opozorilo konstantnih novih izmišljujočih “obveznosti” župana in mestnega sveta, ki dežujejo odkar se je Ankaran odcepil na svoje, ker je pač to razliko treba nekako skompenzirat za proračun….
    seveda pa tudi pri nas ostaja možnost za breplačno parkiranje po okoliških vaseh, kjer si lahko v kakšni vaški betoli parkiranja željni privoščijo domače Istrske specialitete ob domači glasbi, mislim domači Istrski, ne frajtonarski in uživa v zavesti, da mu ni treba plačati parkinga niti centa….. 😎

  3. :o)
    Marko vse te primorske fore precej dobro poznam, ker sem tam “silom-prilike” preživel kar nekaj let tudi izven sezon. In seveda – predvsem okoliške vasi, dober pršut itd. kar so poslovne stranke tako rade poskusile.

    Dejstvo pa je, da je situacija bila precej podobna že v SFRJ (kar je tebi zelo verjetno neznano) .. to s cenami in stalno nekimi novimi domačinom v žep segajočimi stroški. Še predobro se spomnim, ko so uvedli ‘davek na vikendaše’ potem pa zadevo malo modificirali in oželi še domačine – pa je takrat Popovič verjetno hodil šele v srednjo (če ne osnovno) šolo.

    *ebiga .. to je lajf v Butalah. Nimaš kaj. Da si malo bolj razjasniš obzorja si lahko prebereš nekaj mojih “Butalskih pisem”.

    Veš glavna težava Butal je sledeča:
    V Butalah število prosto begajočih bebcev na kvadratni kilometer državne površine 2,4-krat presega najvišjo dovoljeno mejo prosto begajočih bebcev na kvadratni kilometer državne površine v drugih državah Evrope. Pa o tem NIHČE ne govori.

    Tako je bilo prej in je bilo kasneje, je danes in bo v bodoče.

    Veš vsi blebetajo o tem, kako so Butale bile uspešne v SFRJ. Pa temu ni tako. No .. seveda so bile .. ampak ne zaradi sposobnosti Butalcev, temveč zato, ker je Butale kot reprezentativno severno državo federacije sponzorirala in zalagala s surovinami ter ceneno delovno silo CELA FEDERACIJA. Tako je Butalcem kaj lahko bilo biti prvi v državi. Postali so naduti in mislili, da dejansko držijo Boga za jajca, se odcepili zdaj se pa soočajo s pravo sliko o sebi.

    Ajde .. nehal ti bom soliti pamet .. saj boš sam tudi prej ali slej spoznal resnico o svoji državi ..

  4. Ma kaj jaz vem…zadnjič sem parkiral na gramozu za tržnico zastonj…spet drugič sem parkiral kar pred trgovino v Semedeli in z družino peš po semedelski.(ko ni bilo placa na gramozu)….če ne pa je popoldan đabe na Bonifiki

  5. kar uživaj še teh par dni pred sezono s parkiranjem, samo da se uredijo še zadnje podrobnosti….odhod Ankarana na svoje se bo kmalu zelo poznal pri zaračunavanjih vsepoprek….plačljivi parkingi, nov turistični davek, itd…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *